tisdag 28 juli 2009

The Haunting House


Heldri hade den goda smaken att köpa ett brädspel igår med titeln The Haunting House, i dag var det premiäromgång. Med anledning av detta tyckte jag att det passade sig med en recension av just detta spel.


Idé: Några vänner har slagit vad om vem som först kan ta sig igenom det hemsökta huset, om det bara vore så enkelt...


Antal spelare: 2-6




Beskrivning: The Haunting House är ett kompakt spel med modulärt spelbräde (inte helt olikt brickorna i Carcassonne). Brädet läggs ut slumpmässigt, 6x6 brickor i fyrkant plus en start- och en målbricka i motsatta hörn. Under spelets gång förflyttas dessa brickor, samt spelarnas pjäser, med hjälp av kort. Varje runda innefattar två faser, en slumpmässig och en spelarstyrd. I den slumpmässiga fasen dras kort av en annan spelare vilket sedan resulterar i att pjäserna irrar omkring utan plan, sedan får spelaren själv välja kort med vilka denne skall försöka styra sin pjäs i rätt riktning.


Personligt omdöme: Ett i grunden mycket enkelt spel men samtidigt väldigt oförutsägbart. Roligt, rörigt och stundtals väldigt förvirrande. Jag rekommenderar detta spel förutsatt att du/ni kan stå ut med att inte ha full kontroll över situationen.


Regelsystem : 8 (enkelt och snabbt, tid att lära sig: 5-10min)

Grafiskt utseende: 6 (snyggt men inte jättesnyggt)

Upplevelse: 8 (Mycket roligt även när det går dåligt)

Prisvärt?: 7 (Relativt påkostade komponenter och samtidigt ganska billigt)

Slutbetyg: 7,25/10



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar