onsdag 16 juni 2010

Traveller TNE 15/6

Äventyret fortsätter...

Flertalet av besättningsmedlemmarna var uppe tidigt följande morgon. strax före 14:00 gick de allesammans för att återse H.C.S Colossus för första gången på över sex veckor. Väl inne i hangaren, i skydd från regnovädret, möts de av Sir som stått och beskådat Colossus och inväntat besättningens ankomst. Efter dem kommer en ung kvinna som av Sir presenteras som Pulse, senaste tillskottet i skeppets besättning, hon är utbildad medic och skall vara med under uppdragen som besättningen utför medan Chart stannar ombord på Colossus. Vomit anmälde sig snabbt som frivillig att visa Pulse till hennes hytt och hon tog tacksamt emot erbjudandet. Besättningen började efter en kort genomgång att förbereda Colossus för avfärd redan nästa dag. Vomit och Grip, halvdant assisterade av en brutalt bakfull Tow, började lasta allt som kunde tänkas behövas för ett längre uppdrag. Titan och Ghouls uppdrag var att säkra skeppet genom att genomsöka och kontrollera alla utrymmen, de fann snart att mycket hade ändrats ombord, framför allt i maskinrummen. Ghoul tog även tillfället i akt att kolla utsidan av skeppet och lyckades skrämma Glare ordentligt när han plötsligt uppenbarade sig utanför ett av fönstren på bryggan. Det tog inte lång tid för Bucket att inse vad som gjorts med skeppet bortsett från de nödvändiga reparationerna och vid ett möte tog hon upp detta med Sir med resten av besättningen närvarande. Det kom till allas vetskap att skeppets jump capacity uppgraderats från 4 till 6, nivåer över 4 är inte tillåtna för civilt bruk i Regency space men det tycks ha gjorts ett undantag i detta fall. Vad detta betyder för skeppets framtida uppdrag blev snabbt uppenbart, det skulle nu kunna hoppa förbi karantänzonen utan att upptäckas av blockaden, samma blockad som de själva så ofta kallats till att upprätthålla!

Colossus lättade från landningsplattformen på utsatt tid och med ett öronbedövande dån tog skeppet till skyarna. Med viss möda bryter de slutligen atmosfären och dånet och skakningarna upphör samtidigt som den artificiella gravitationen tar över, de är åter ute i rymden.
Ordern från Sir är att ta skeppet 100 000km ut från Talshaan, minsta säkerhetsavstånd för att hoppa. Bucket talar dock om att det kommer att krävas många kalkyleringar och en ordentlig genomgång av alla system innan ett hopp ens är en avlägsen möjlighet, Sir tycks dock inte se detta som ett problem och en ganska sur Bucket skrider till verket med att påbörja ett, vad hon anser, mycket vågat tilltag.

Fotsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar