fredag 5 februari 2010

SOTR 28/1 2010

Här kommer ytterligare en väldigt försenad rapport om det senaste slaget i SOTR, denna gång mellan Vinterdrakens britter och svågerns tyskar.

Jag spånade snabbt ihop ett scenario vilket gick ut på att tyskarna skulle rädda en pilot som tvingats nödlanda och sedan gömt sig i en lada (piloten fick genast namnet Franz, han kallades tidvis även för Hans men denna fälsägning tillrättavisades snabbt). Britternas mål var helt enkelt att hitta Franz och eliminera honom och tyskarnas mål var att nå fram till Franz och täcka hans reträtt av spelbordet. Det var inga fordon eller mechs med denna gång men dock två specialkaraktärer: tysken Wolfgang Faust och brittiskan Ash.

Huvudstyrkorna började i varsitt hörn av spelplanen (britterna hade flera enheter i reserv då de hade spridit ut sig för att leta efter piloten från det nedskjutna flygplanet), några krypskyttar var spridda på andra platser. När det slogs för speciella stridsförhållanden så blev det V-gas contamination zone vilket kan göra att ens egna soldater blir zombier.

Vinterdraken lyckades slå en etta första rundan så att en av hans soldater blev en zombie, han hade även otur med slagen för att få in sina reserver. Båda sidor avancerade mot gården som var Franz gömställe (ett par av mina allra första Warhammer-hus dög alldeles utmärkt, byggde dessa i början av -90talet), trots att de tog flera skott från krypskyttar nådde tyskarna först fram till ladan och Franz påbörjade sin flykt. För att täcka Franz reträtt anföll tyskarnas wolfrunners den brittiska trupp som var närmast ladan, Franz hann denna runda springa och hoppa över en av gårdens häckar. Nästriden som följde var till en början aningen förvirrad regelmässigt (mestadels för att vi haft väldigt få närstrider så här långt i vårt SOTR-spelande, de flesta blir vanligen bortskjutna långt innan det hinner bli närstrid), men det ordnade snart till sig. Under följande runda gjorde Franz det ödesdigra misstaget att gömma sig i en liten skogsterrängbit vilken Ash fick äran att sätta eld på. Franz lyckades dock fly infernot, som nyss varit hans gömställe, och var en runda i från att sprinta till seger för tyskarna då ett välriktat skott från en krypskytt stoppade hans framfart. Vinterdraken slog en sexa vilket resulterade i ett headshot som omedelbart gav britterna segern!

Ingen rök utan eld! Här har Ash just satt fyr
på ett av Franz gömställen.
En tuss kuddstopp funkar utmärkt som rök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar