torsdag 18 mars 2010

Tyranid Hive Fleet

Trots att jag för tillfället återigen ligger efter i mitt bloggande skall jag nu (på begäran faktiskt) visa upp den Tyranid flotta jag byggt åt svågern av överblivna bits från hans 40k Tyranidarmé.

Jag tänkte börja med de stora skeppen.

Detta Leviathan Hive Ship är till största del skulpterat i golvisolering, en sorts rosa frigolit som jag funnit passa bra att bygga det mesta av. Många anser detta material vara för klent att bygga modeller av men efter att man lackat det med trälim ett par gånger blir det betydligt hårdare, en sak man bör tänka på är att starkare lim kan smälta materialet, en effekt jag använt mig av på det andra Hive-skeppet.



Till det andra Hive-skeppet använde jag betydligt fler Tyranid-bits. Inte mindre än tre ryggpansar till Carnifexer samt ett par Venom Cannons och lite annat smått och gott.
Själva kroppen är återigen byggd av golvisolering vilken jag smält skåror i med hjälp av superlim. Denna effekt gav en organisk känsla som ser ganska otrevlig ut.


De skepp som mest liknar originalen är de fyra Razorfiends jag byggde av Carnifex-klor, Deathspitters och Tyranid warrior skallpansar (+ en hel del annat). Om jag får säga det själv så tycker jag att de ser bättre ut än de som finns att köpa (ja, jag vet, jag kan vara lite dryg ibland).
Jag tycker speciellt om de olika positionerna på klorna vilket gör dem lite mer levande. Då jag hade två par klor av olika sort att arbeta med bestämde jag mig för att gör två par cruisers av aningen olika art.

Med tanke på att Tyranidskepp skall var levande varelser som ständigt evolverar finns det egentligen ingen gräns för hur man utformar dem, något som jag verkligen tog fasta på när det kom till Kraken skeppen. De följande sex bilderna visar de tre Krakens jag "hittade på" då det inte finns några bilder på dessa skepp i böckerna.






Diverse klor och några vapen räckte till nio escort drones.



Det blev brist på klor när jag skulle konstruera Vanguard drones men efter lite klurande blev resultatet följande.

Totalt blev det elva Vanguards innan jag fick slut på användbara bits.


Så småningom skall jag återuppta mitt projekt att bygga en Necronflotta av kartong, flera skepp är redan klara och fler blir det när jag gjort nya ritningar och mallar.

3 kommentarer:

  1. grymt imponerande! ska bli kul att se dessa live.

    SvaraRadera
  2. Hatten av! Bättre användning av GW-plast får man leta efter. Första skeppet är verkligen 10/10, känslan av att det simmar fram genom rymden med grova bepansrade tentackler känns helt rätt.

    KP

    SvaraRadera
  3. Kan avslöja som "Hive Mind" att de är ett nöje att spela med. /M

    SvaraRadera